0
Answered
saurabh9 3 months ago in Portia • updated by Christian Groebe 3 months ago 5

Hi,

I am trying Portia on few sites, but adding new annotations has been a problem. Almost 80% time I am getting error "Resource 'api/projects/.........' not found" . I tried different brwosers, c;eared cache, incognito mode, but nothing helped. Any clues?

Answer

Answer
Under review

Hi Saurabh.

Thanks for reporting this issue. Some sites are hard to crawl with Portia due its complexity. We suggest to try with a new project and create that new annotations. If the problem persists Portia could be not working well with that site.


In that case, it is recommended to try with Scrapy:

https://doc.scrapy.org/en/latest/intro/tutorial.html

You can run your Scrapy spiders in our Platform for free! And there's a vast community willing to help in StackOverflow and Github.

Finally, you can always ask to our sales team for our data on demand services. We can extract the data you need for you and deliver to you in the most useful formats. If interested don't hesitate to contact us through:

https://scrapinghub.com/quote


Kind regards,

Pablo

Answer
Under review

Hi Saurabh.

Thanks for reporting this issue. Some sites are hard to crawl with Portia due its complexity. We suggest to try with a new project and create that new annotations. If the problem persists Portia could be not working well with that site.


In that case, it is recommended to try with Scrapy:

https://doc.scrapy.org/en/latest/intro/tutorial.html

You can run your Scrapy spiders in our Platform for free! And there's a vast community willing to help in StackOverflow and Github.

Finally, you can always ask to our sales team for our data on demand services. We can extract the data you need for you and deliver to you in the most useful formats. If interested don't hesitate to contact us through:

https://scrapinghub.com/quote


Kind regards,

Pablo

+1

I created a new account on Friday and I am having similar problems as Saurabh: Every time I try to create a project through Portia, it looks like something is wrong with the app. I enter the URL (eg. https://blog.scrapinghub.com/) and create a spider and then *nothing* happens. I get the same error message as Saurabh ("Resource '/api/projects/169661/spiders/blog.scrapinghub.com' not found."). Also get the same error message when I try to delete the spider. It really looks like something is not right with the app at the moment.

Thank you for your response Pablo. I have already left a note on your quotes page requesting for a quote for data on demand. Awaiting for response on that. I will check out the Scrapy tool.

I have a similar problem:

I tried:
1. Create new Project
2. Create "Data Format" (enter Name and press Enter-Key).
--> Not Found (Resource ' api/projects/... not found.


(This also happens when I create a spider first and then go to step 2).